بدفروش چینی

معرفی خودروهای بدفروش یا کم رونق چینی بازار

در این مقاله قصد داریم به معرفی 15 خودروی چینی بدفروش ایران بپردازیم و علت عدم استقبال آنها در بازار را بررسی کنیم و در ادامه در حوزه تخصصی خودمان یعنی ریمپ خودرو نیز آنها را بررسی می کنیم. (اگر اصطلاح ریمپ برای شما تازگی دارد، مقاله ریمپ چیست و چگونه انجام می شود را مطالعه کنید، ممکن است مالک یکی از این خودروها باشید و دانستن این موضوع برای شما در آینده موجب کاهش هزینه های نگهداری شود.)

قبل از شروع مقاله باید به این نکته اشاره کنیم که دو برهه زمانی در تاریخ ایران، بشدت در عرضه و تولید خودروهای بازار کشور تاثیر داشته است: سال 91 (اولین سری تحریم های جهانی که منجر به خداحافظی پژو از بازار ایران شد و خیلی از برندهای مطرح نیز از ایران رفتند.) و سال 97 (که مجددا تحریمهای جدیدتری و شدیدتری صورت گرفت که منجر به خروج مجدد پژو و حتی رنو از بازار ایران شد و شاهد آن بودیم که بسیاری از برندهای چینی هم ما را تحریم کردند که واقعا آزاردهنده بود!)

پس بسیاری از خودروهایی که به بازار ایران عرضه شدند یا در حال عرضه بودند، با بروز تحریمها، ناقص و ناکام ماندند و ممکن است شرکت ارائه دهنده ها بخاطر تحریم یا عدم تامین مالی از ادامه عرضه آن ناتوان مانده باشد.

از سویی دیگر برای خودروهای کم فروش (یا به عبارتی کم عرضه) لوازم افتر مارکت هم تولید یا عرضه نمی شود. جالب است بدانید در مجموعه کاراکال تیونینگ که یکی از شرکتهای پیشتاز ریمپ در ایران محسوب می گردد، بارها از ما درباره قطعات افتر مارکت نظیر هدرز برای خودروهای چینی پرتیراژ سوال شده که متاسفانه به دلیل عدم صرفه اقتصادی فعلا امکان پذیر نمی باشد.

شاید مهمترین موضوعی که یک خودرو را به بدفروش یا کم فروش تبدیل می کند، پایین آمدن شدید ارزش پول باشد، برای مثال با کاهش ارزش پول شاهد آن هستیم که خودرو تبدیل به کالای سرمایه ای می شود و افراد زیادی به سراغ آن می روند؛ یکی از مهترین عواملی که در بازار برای یک خودرو ارزش محسوب می شود، بالابودن سطح دسترسی به تعمیرکار و لوازم یدکی می باشد و متاسفانه بازار چین برعکس ایران است یعنی هر چند سال یکبار کل یک مدل فیس لیفت می شود یا نسل جدیدی برای آن عرضه می شود، اما در ایران شاهدیم همچنان خودروی سمند،405 یا پراید با ظاهری متفاوت ولی باطنی یکسان در حال عرضه می باشند!

لیست خودروهای بدفروش و کم فروغ در بازار ایران

  1. گریت وال ام4 GreatWall M4
    این خودرو توسط شرکت دیار خودرو گلپایگان در برهه زمانی سالهای 91 الی 93 به تعداد محدود عرضه شده. بطور کلی محصولات برند گریت وال در زمره محصولات با کیفیت مطلوب چینی به حساب می آیند. این خودرو با موتور 1500 سی سی (مشترک با گریت وال ولکس سی 30) و با گیربکس 5 دنده دستی عرضه شد. در زمان خودش طراحی جدید و متفاوتی داشت که البته تاحدی سلیقه ای هم محسوب می شد. ایسیو این خودرو از نوع بوش ME7 می باشد و در مجموعه کاراکال تیونینگ قابل ریمپ شدن می باشد.

بدفروش گریت وال ام4

2. گریت وال ولکس سی 30 GreatWall Volex C30
این خودرو ابتدا در سال  91 توسط شرکت خودروسازی راین از زیر مجموعه های هلدینگ کرمان خودرو رونمایی شد. دارای ظاهری جذاب و امکاناتی متوسط بود، شاید اگر مانیتور خودرو بصورت استاندارد قرار می گرفت، توجه بیشتری به سمتش روانه می شد. موتور 1500 سی سی و وزن 1150 کیوگرمی آن، آن را تبدیل به خودرویی معمولی می کرد که می توانست با ارائه آپشن های بیشتر (آنچه که موجب شد خودروهای چینی رشد بیشتری دربازار داشته باشند) آن را تبدیل به رقیبی جدی برای محصولات ایرانخودرو کند.

(در آن زمان سایپا هنوز وارد بازار چینی ها نشده بود و در حال آماده سازی مقدمات برلیانس سری 200 بود.) البته شکست دیگر این محصول عدم موفقیت مدل اتوماتیک این خودرو بود. ایسیو این خودرو نیز از سری بوش Me7 بوده و خدمات ریمپ برای این خودرو هم ارائه می شود.

finds ir 2017090965033402

3. هافی لوبو Hafei Lobo

این خودرو در سال 89 جهت رقابت با خودروی MVM110 و پراید سایپا به بازار عرضه شد؛ اما به دلیل عرضه کم و عدم ادامه تولید از کار بازماند. از طرفی کیفیت بسیار پایین خودرو و توان پایین موتور نیز در آن زمان از نکات منفی آن بحساب می آمد. تولید این خودرو تا سال91 ادامه یافت. اما در نهایت ادامه نیافت. حجم موتور 1100 سی سی و 67 اسب بخار توان. خرید این خودرو در سال 1402 را به هیچ عنوان توصیه نمی کنیم چون واقعا بدفروش است.

خودروی بدفروش چینی

4. لیفان 520

این خودرو در سال 87 به بازار آمد و در زمانی که عرضه شد از امتیاز ترمزABS و ایربگ بصورت استاندارد بهره می برد و برای بازاریابی بیشتر در سال89 دچار فیس لیفت مختصری هم شد. موتور 1600 سی سی این خودرو در حقیقت یکی از موتورهای قدیمی تویوتا بود که توسط این شرکت در حال استفاده بود. شرکت کم کم این محصول را با لیفان 620 که از چهره بهتری برخوردار بود جایگزین کرد. جالب است بدانید این خودرو بصورت موازی در کشور روسیه هم عرضه می شد و حتی در ناوگان پلیس این کشور نیز حضور داشت.

بد فروش لیفان 520

 

5. راین وی5 FAW V5

ظاهرا شرکت خودروسازی راین رکورددار پروژه های شکست خورده خودرویی در کشور محسوب می شود. خودروی راین ولا وی5 با اسم اصلی FAW V5 یک پروژه ناقص دیگر در این کارخانه به حساب می آید که در کمال تعجب نسبت به خودروی گریت وال ولکس یک عقبگرد اساسی می باشد.

این خودرو در دو مدل دنده دستی و اتوماتیک با موتور 1500 سی سی 95 اسب بخاری (به ادعای سازنده ساخت تویوتا!) در حد فاصل سال های 94 تا 98 به صورت انگشت شمار به بازار عرضه گشت. فرمان برقی و گیربکس 4سرعته اتوماتیک از جمله مزایای این خودرو و چهره خسته آن از جمله معایب اصلی آن بحساب می آید. این خودرو هم واقعا در بازار دست دوم بدفروش است.

راین ولا وی5 بدفروش

 

6. چانگان ایدو Changan Eado

در سال 92 شرکت سایپا ناگهان احساس کرد که باید با چند برند چینی در بازار حضور پیدا کند! نهایتا این شرکت با سه برند چینی به تفاهم رسید: چانگان، زوتی و برلیانس و از هرکدام چند محصول را برگزید. سری اول خودروهای چانگان وارداتی در سال 94 با دو مدل ایدو Eado و CS35 آغاز شد. اما در ادامه خودروهای Eado وارداتی به چرخه مونتاژ داخل وارد نشدند!

بر همین اساس این خودرو به همان تیراژ اندک وارداتی محدود شد و تبلیغات گسترده تری هم روی آن انجام نشد. به لحاظ ظاهری و دوام خودروی مناسبی بود اگرچه از همان ابتدا انتخاب گیربکس 4سرعته نوید خودروی پر شتابی را نمیداد. به هر حال به دلیل شباهت فنی با برادرش CS35 که بعدا در سایت کاشان خط تولیدش افتتاح شد، در بخش های فنی شباهت هایی با همدیگر دارند. ایسیو این خودروی از نوع دلفی MT22 می باشد و مفاله ریمپ آن را در اینجا می توانید مطالعه کنید.

ریمپ چانگان ایدو

 

7.برلیانس وی5  Briliance V5

اگرچه بر همگان خودروهای برلیانس شناخته شده است، اما یکی دیگر از رهاشدگان پروژه خودروهای چینی سایپا که بالاتر به آن اشاره کردیم بدون استثنا خودروی برلیانس وی5 می باشد که طبق تصمیمات مدیریتی عرصه را به چانگان CS35 واگذار کرد. اگرچه برلیانس در سال 97 از ایران خارج شد. اما نکته جالب در مورداین خودرو این است که به وضوح به گفته کسانی که تجربه رانندگی باآن را داشته اند، در قیاس با چانگان CS35 کیفیت و توان بالاتری را به نمایش می گذارد.

این خودرو با طراحی شبه ب ام و خود و گیربکس 5سرعته اتوماتیک از موتور 1600 میتسوبیشی (کد4a92) بهره می برد که به مراتب نسبت به موتور bluecore چانگان با گیربکس 4سرعته بهتر عمل می کرد. چه کنیم که شانس یاری نکرد. ریمپ ایسیو این خودرو در مجموعه کاراکال تیونینگ انجام می شود.  این خودرو محدود به مدلهای وارداتی اش در سال 93 و 94 می شود و تیراژ پایین عامل بدفروش این خودرو هست.

برلیانس وی5 بدفروش

 

8. بی وای دی F3

این خودرو در سال 96 ثبت نام شد و در سال 97 به بازار عرضه شد، موتور 1500 دنده ای که البته چهره جذابی نداشت. اما با خروج خودروسازی BYD ، شرکت کارمانیا نتوانست به تولید آن ادامه دهد و این خودرو نیز به حال خود رها شد. کامپیوتر این خودرو ایسیو بوش Me7 می باشد که قابل ریمپ بوده و می توان خدماتی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم را برای این خودرو انجام داد.

BYD F3 بد فروش چینی

9. ام جی 350 MG

این خودرو در زمره اولین سری خودروهای ام جی عرضه شده در ایران در سال 89 تا 92 می باشد که البته برای رقابت با خودروهای در کلاس سدان عرضه شد که در آن سال به دلیل حصور رقیبی قوی مثل خودروی سراتو و مگان و خودروهای جک جی5 و جیلی امگرند و بسترن بی50 به دلیل برخورداری از موتوری ضعیفتر خیلی نتوانست با آنها به رقابت بپردازد. از سویی به دلیل زمزمه حضور نمایندگی آذویکو (نماینده ام جی در ایران برای مونتاژ محصولات این خودروساز) شرکت وارد کننده از ادامه فعالیت بازماند. این خودرو در چین به اسم Roewe 350  عرضه می شد.

طراحی ظاهری قابل قبول ، استهلاک پایین و کیفیت قابل قبول محصولات ام جی که یک سرو گردن از همشهریان خود بالاتر بودند از جمله نکات ارزنده این خودرو بحساب می آید.

چینی بدفروش ام جی 350

 

Rate this post
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت ، استفاده از سرویس ریکپچای گوگل الزامی است که منوط به خط مشی رازداری و شرایط استفاده گوگل است.